Een boodschap
die een snaar raakt

Slechtnieuwsgesprek

Training: Slechtnieuwsgesprekken voeren
 

Slecht nieuws is nooit leuk. Niet om te ontvangen, maar ook niet om te brengen. De boodschap raakt meestal een emotionele snaar ook al is de inhoud zakelijk. Niet alleen bij de ontvanger van het slechte nieuws maar ook bij de brenger ervan.

Het slechtnieuwsgesprek bevat altijd een vervelende boodschap, ernstig of minder ernstig. Dit kan variëren van het niet honoreren van een aangevraagde vakantie, geen bonus of salarisverhoging tot aan ontslag.

Inhoud training

Iedere training is maatwerk. Wij ontwikkelen deze training geheel naar de behoefte van uw organisatie.
Met als leidraad thema's als:

- Voorbereiding van een gesprek
- Opbouw van een slecht nieuws gesprek
- Helder en duidelijk communiceren
- Overbrengen van de boodschap
- Hoe te reageren op mogelijke reacties van de ontvanger
- Emoties opvangen
- Valkuilen in een slecht nieuws gesprek
- Hoe nu verder?
- Afronding van een slecht nieuwsgesprek

Slecht nieuws gesprekken voeren en voorbereiden leer je vooral door het te doen en te ervaren.
In deze training zal veel gewerkt worden met een professionele trainingsacteur. Door de inzet van een trainingsacteur kunnen situaties  snel inzichtelijk en visueel aangeboden worden.

Maar ook om deelnemers daadwerkelijk te laten ervaren wat gedrag doet en welk effect dit heeft is de inzet van een trainingsacteur van grote toegevoegde waarde binnen deze training.
Dit alles uiteraard in een veilige leeromgeving waarin iedereen de mogelijkheid krijgt om daadwerkelijk te ervaren en te oefenen met de aangereikte tools en zo de spreekwoordelijke eerste stappen te kunnen zetten. 

Leren en ontwikkelen mag leuk zijn!

Ludiek Trainingen is van mening dat persoonlijke ontwikkeling naast leerzaam ook leuk mag zijn! Door de opbouw en inhoud van onze trainingen, met daarin afwisselende werkvormen en een goede balans tussen theorie en praktijk, investeren wij in een positieve en energieke leerbeleving.


Wit u meer informatie ontvangen of nader kennismaken?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Laat u inspireren door Ludiek Trainingen!