Omgaan met agressie
en lastig gedrag

Omgaan met agressie

Training: Omgaan met agressie

Helaas krijgen veel mensen tijdens hun werk met agressie te maken. Maar hoe ga je om met (verschillende soorten van) agressie op de werkvloer? En hoe kun je veelal agressie voorkomen?

De training ‘Omgaan met agressie’ sluit aan bij iedereen die in de dagelijke praktijk beter wil leren omgaan met agressie en/of vervelend gedrag. Wij bieden deze training aan in verschillende branches.
 

Inhoud training

Iedere training is maatwerk. Wij ontwikkelen deze training geheel naar de behoefte van uw organisatie.
Met als leidraad thema's als:

- Effectief omgaan met verschillende vormen van agressie en intimidatie
- Agressie tijdig (h)erkennen en ombuigen
- Bewust zijn en gebruik kunnen maken van verschillende gedragsstijlen
- Grenzen stellen en bewaken
- Omgaan met emoties
- Zelfcontrole en zelfkennis
- Uw persoonlijke kwaliteiten en valkuilen
- Agressiepreventie

Omgaan met agressie leer je vooral door het te doen en te ervaren.
In deze training zal veel gewerkt worden met een professionele trainingsacteur. Door de inzet van een trainingsacteur kunnen situaties  snel inzichtelijk en visueel aangeboden worden.

Maar ook om deelnemers daadwerkelijk te laten ervaren wat gedrag doet en welk effect dit heeft is de inzet van een trainingsacteur van grote toegevoegde waarde binnen deze training.
Dit alles uiteraard in een veilige leeromgeving waarin iedereen de mogelijkheid krijgt om daadwerkelijk te ervaren en te oefenen met de aangereikte tools en zo de spreekwoordelijke eerste stappen te kunnen zetten.


Leren en ontwikkelen mag leuk zijn!

Ludiek Trainingen is van mening dat persoonlijke ontwikkeling naast leerzaam ook leuk mag zijn! Door de opbouw en inhoud van onze trainingen, met daarin afwisselende werkvormen en een goede balans tussen theorie en praktijk, investeren wij in een positieve en energieke leerbeleving.


Wit u meer informatie ontvangen of nader kennismaken?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Laat u inspireren door Ludiek Trainingen!