Preventie
van winkeldiefstal

Diefstalpreventie

Training: Diefstalpreventie

Hoe signaleer je in een vroeg stadium een winkeldief en hoe ga je hier vervolgens mee om? Als ondernemer en medewerkers kun je grote invloed hebben op het voorkomen van een winkeldiefstal. Ook zal er aandacht besteed worden aan bijkomende aspecten zoals agressie en geweld. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het zo veilig mogelijk aanspreken en eventueel aanhouden van een verdachte indien de diefstal niet kon worden voorkomen.

Ook benieuwd hoe eenvoudig (winkel)diefstal is te reduceren?

Inhoud training

Iedere training is maatwerk. Wij ontwikkelen deze training geheel naar de behoefte van uw organisatie.
Met als leidraad thema's als:

- Verschillende vormen van (winkel)diefstal
- Verschillende types (winkel)dieven
- Wettelijke kaders
- Eigen veiligheid
- Hoe herken je een winkeldief
- Waarnemen en observeren
- Benadering
- Communicatieve vaardigheden
- Preventieve maatregelen
- Omgaan met agressie en vervelend gedrag

Diefstalpreventie inzetten leer je vooral door het te doen en te ervaren.
In deze training zal veel gewerkt worden met een professionele trainingsacteur. Door de inzet van een trainingsacteur kunnen situaties  snel inzichtelijk en visueel aangeboden worden.

Maar ook om deelnemers daadwerkelijk te laten ervaren wat gedrag doet en welk effect dit heeft is de inzet van een trainingsacteur van grote toegevoegde waarde binnen deze training.
Dit alles uiteraard in een veilige leeromgeving waarin iedereen de mogelijkheid krijgt om daadwerkelijk te ervaren en te oefenen met de aangereikte tools en zo de spreekwoordelijke eerste stappen te kunnen zetten.

Leren en ontwikkelen mag leuk zijn!

Ludiek Trainingen is van mening dat persoonlijke ontwikkeling naast leerzaam ook leuk mag zijn! Door de opbouw en inhoud van onze trainingen, met daarin afwisselende werkvormen en een goede balans tussen theorie en praktijk, investeren wij in een positieve en energieke leerbeleving.


Wit u meer informatie ontvangen of nader kennismaken?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Laat u inspireren door Ludiek Trainingen!